Radio Bubamara Svrljig 96,5MHz

From the blog

NAJVIŠE PRIZNANJE PREMIJERU: Vučić počasni građanin Svrljiga

Odbornici u Svrljigu nisu imali dilemu da je premijer, kako se navodi u obrazloženju, zaslužan za razvoj, unapređenje i pomoć opštini Svrljig na svim nivoima.

Foto: Svrljiške Novine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni građanin Svrljiga, o čemu je odluku donela vladajuća većina, koju predvodi Ujedinjena seljačka stranka, a umesto Vučića nagradu je primio ministar privrede Goran Knežević.

Knežević je, pored ostalog, poručio da će vlada, kao i do sada, stajati iza svih lokalnih samouprava, bez obzira na njen „partijski sastav“:

– Hoću u ime premijera Aleksandra Vučića da izrazim veliko zadovoljstvo zbog nagrade koja mu je danas uručena i da vam poručim da će Vlada Srbije, kao što je i do sada stajala iza svih lokalnih samouprava, i dalje biti i iza Svrljiga, i iza Niša, iza Zrenjanina, iza Zaječara i svih ostalih mesta – rekao je Knežević.

Foto: Svrljiške Novine

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović izjavila je da se trenutno radi na renoviranju odnosno uvođenju standarda energetske efikasnosti, a prošle godine je, navela je, urađen i prvi deo rekonstrukcije regionalnog puta.

Za počasne građane Svrljiga do sada su proglašavani lekari, profesori, umetnici, a Vučić je prvi političar koji je zaslužio najviše priznanje ove opštine.