PORODIČNA TRAGEDIJA U SVRLjIGU: Ubio sestru očevim karabinom iz nehata

Nemanja (15) usmrtio Jovanu Đorđević (19). Metak pogodio devojku u glavu. Preminula na putu do bolnice.

Foto: Večernje Novosti – Kuća u kojoj je stradala Jovana Đorđević

PETNAESTOGODIŠNjI Nemanja Đorđević iz nehata je u ponedeljak očevim karabinom usmrtio četiri godine stariju rođenu sestru Jovanu u porodičnoj kući u Omladinskoj ulici 65 u Svrljigu. Tragedija se dogodila oko 13,30 časova u hodniku njihovog doma.

Njihov otac Jovan prethodnog dana bio je u lovu. Nemanja je uzeo pušku, u čijoj cevi je verovatno bio metak koji je pogodio Jovanu direktno u glavu.

– Odjednom se nakon pucnja začulo vrištanje, plač i jaukanje ispred kuće mog zeta Jovana – skrhanim glasom ispričao je Jovanin deda Miodrag Mitić, koji živi prekoputa kuće u kojoj se desila tragedija. – Istrčao sam, a Jovana je već bila ubačena u automobil koji je žurio ka Domu zdravlja. Zbog težine povreda odmah je upućena ka Nišu. Nažalost, nije joj bilo spasa. Metak je pogodio u glavu, u slepoočnicu. Cela porodica nam je zavijena u crno. Ne znam kako ćemo da preživmo sve ovo. Sat vremena nisam mogao da povratim suprugu Snežanu.

Jovanina majka, Irena Đorđević (38) sve vreme je bila uz ćerku u kolima Hitne pomoći. Pošto su ranjenoj devojci na putu ka niškoj bolnici otkazivali vitalni organi, lekari iz Svrljiga koji su bili u pratnji, iz ambulatnog vozila tražili su pomoć od kolega iz Niša. Kako nam je ispričala doktorka Tatjana Mitić iz niške Hitne pomoći, odmah je upućeno vozilo koje im je krenulo u susret.

– Medicinske ekipe iz Svrljiga i Niša srele su se na matejevačkom putu. Pokušana je reanimacija. Učinili smo sve što smo mogli i dok smo išli ka Urgentnom centru. Povrede su bile takve prirode i težine da ništa nismo mogli da učinimo – kaže za „Novosti“ doktorka Mitić.

Foto: Večernje Novosti * Miodrag Mitić, deda stradale

Na licu mesta, istražni organi su ispitivali sve okolnosti ove tragedije. Nekoliko sati lekari Hitne pomoći su u Oblačinskoj ulici ukazivala pomoć rođacima nesrećne devojke. Svi su bili u šoku i neverici šta se dogodilo i kakva ih je nesreća zadesila. Nemanja i njegova druga sestra, četrnaestogodišnja Tijana, par sati posle tragedije još uvek nisu znali da im je sestra podlegla povredama.

Nemanja je učenik prve godine mašinske škole u Svrljigu, a Tijana je osmi razred osnovne škole. Njihov otac Jovan Đorđević, zvani Kazanče, poznati je autoprevoznik iz Svrljiga.

Foto: Večernje Novosti

SPREMALA SE ZA PUT U INOSTRANSTVO

JOVANA je imala velike planove. Završila je medicinsku školu u Nišu i već nekoliko meseci intenzivno je učila norveški jezik. Planirala je da posle šestomesečnog iskustva, stečenog stažiranjem u Domu zdravlja u Svrljigu, sa znanjem jezika potraži posao u Norveškoj.