Radio Bubamara Svrljig 96,5MHz

From the blog

Prekonoga: Stricu smrskao glavu zbog svađe oko dimnjaka!

Monstruozni zločin dogodio se danas u selu Prekonoga kod Svrljiga – Slaviša Đorđević (57) kamenom je smrskao glavu svom stricu Slavku Đorđeviću (69) nasred ulice!

Prekonoga, sporno podeljena kuća i odžak oko koga se sudili / Foto: M. Petković

Slaviša Đorđević (56) iz sela Prekonoga kod Svrljiga ubio je danas oko 15 časova strica Slavka Đorđevića (69). Osumnjičeni Slaviša je prema rečima očevidaca zločina sa više udaraca kamenom u glavu usmrtio svog strica Slavka na ulici u selu Prekonoga. Pored Slavkovog tela, tokom uviđaja, videli smo veliki kamen obliven krvlju.

Sestra ubijenog Slavka Malina Todosijević (63) kaže za „Novosti“ da je motiv ovog zločina višegodišnja netrpeljivost strica i bratanca i učestale svađe oko podele imovine.

– Šest godina su se sudili oko zajedničkog dimnjaka. Slaviša je pretio Slavku: Ako dobiješ sudski spor, ja ću da te ubijem. Delili su kuću i taj prokleti odžak. Slaviša je zazidao dimnjak, a Slavko bio prinuđen da ga tuži. Slavko je čuvao Slavišu dok je bio mali i voleo ga kao sina. Ja 15 godina ne govorim sa Slavišom, od kada je izbacio iz kuće mog i Slavkovog oca Davida – kaže uplakana Malina.

Pokojni Slavko ima dve ćerke Slađanu i Suzanu koje žive u Svrljigu.

– Majka Malina mi je umrla pre godinu dana. Slaviša je poručivao Slavku da je sledeći. Otac mi je govorio da će ga Slaviša ubiti – kaže Slavkova ćerka Slađana Živadinović. -Pretio mu je svuda. Danas kada je stiglo izvršno sudsko rešenje po kome je Slavko dobio sudski spor, svoje pretnje je i ispunio. Jurio ga je i ubio kamenom na ulici.

Nakon zločina, ubica je meštanima Prekonoge hladnokrvno rekao: „Ubio sam čiču.“ i svojim automobilom je otišao u policiju da se preda.

Telo Slavka Đorđevića prebačeno je u Zavod za sudsku medicinu u Nišu, gde će biti izvršena obdukcija. Sahrana nesrećnog čoveka zakazana je za subotu.

MIRAN I VREDAN

Slavko Đorđević je, prema rečima meštana Prekonoge, bio miran i vredan čovek. Penziju je stekao radeći u „Zelenom vrhu“ u Svrljigu, ali i na Đerdapu, u Austriji i Nemačkoj.

* Prekonoga, uviđaj, telo Slavka na ulici / Foto: M.Petković