Vojska traži 130 medicinskih radnika

Vojska Srbije primiće 130 profesionalnih vojnika sanitetske službe, onih koji su dobrovoljno služili vojni rok s oružjem, počevši već od junskog roka 2017. godine.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Posle završenog dobrovoljnog služenja vojnog roka, a na osnovu inicijative ministra odbrane Zorana Đorđevića, zainteresovanim profesionalnim vojnicima, medicinskim i laboratorijskim tehničarima, biće omogućen prijem u službu u vojno-zdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojnomedicinska akademija primće 104 medicinska tehničara opšteg smera, po osam laboratorijskih tehničara zdravstvene struke i dva farmaceutska tehničara.

Zainteresovani za dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom uputnom roku trebalo bi da se prijave u Centar ministarstva odbrane u opštini u kojoj stanuju najkasnije do 20. maja 2017. godine.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka mogu da idu osobe rođene 1988. godine i mlađe, a za upućivanje na dobrovoljno služenje i prijem u profesionalnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika sanitetske službe lica moraju imati završenu srednju medicinsku školu za zanimanja koja se traže za prijem i položen stručni ispit.